Afvaartsteiger Parel van Zuilen

De vaste afvaartsteiger op de Utrechtse Vecht bevindt zich in Zuilen ter hoogte de Burgemeester Norbruislaan 17  te Utrecht.  U kunt onbetaald parkeren en er zijn altijd voldoende parkeermogelijkheden.  De steiger ligt direct achter de Parel van Zuilen, het voormalig gemeentehuis van Zuilen en Huize Daelwijck.

Via de toegangspoort wandelt u naar het water. Tijdens de openingstijden van de Parel van Zuilen kunt u gebruik maken van hun toiletvoorziening of als u wenst op afspraak een welkomstborrel organiseren. Wij kunnen u echter ook op andere locaties langs de Vecht ophalen. Wij hanteren hiervoor een voorvaartarief van 25 euro per kwartier.

Bereken uw persoonlijke route naar de Parel van Zuilen door middel van Google Maps.

Historie

Van 1929 tot 1954 was Daelwijck het gemeentehuis van Zuilen. Daarna, na de annexatie van Zuilen door Utrecht, deed het dienst als hulpsecretarie voor de gemeente Utrecht, bood het onderdak aan de Gemeenschapsraad Zuilen, die in 1964 werd opgeheven. Vanaf 1958 tot ongeveer 1975 was een afdeling van het Bureau Bescherming Bevolking er gevestigd.

Vanaf 1975 tot 1980 had Daelwijck geen functie meer, behalve dat het nog steeds dienst deed als trouwzaal.In 1980 werd het pand gekocht door een beveiligingsbedrijf en in 1986 werd het een gemeentelijk monument. In 1996 vestigde zich in Huize Daelwijck het voormalige hotel het Vechtse Park en in 2009 kochten de huidige eigenaren het inmiddels al flink vervallen pand.

Van februari 2011 tot 1 mei 2011 heeft er een totale restauratie plaatsgevonden. Nu is Huize Daelwijck, als De Parel van Zuilen weer terug als trouwlocatie in Zuilen.