Vechtvaart


De salonboot is uitermate geschikt om op ontspannen en luxe wijze (langere) tijd op de Vecht te varen. Genietend van een hapje en een drankje in de salon of op het open achter balkon heeft u een schitterend uitzicht op de karakteristieke buitenhuizen en theekoepels gebouwd in opdracht van Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw.

Vanaf de Vecht ziet u een zeer afwisselend landschap, landhuizen met romantische tuinen, vijvers en kronkelende lanen, ondertussen pittoreske dorpjes passerend als Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen, Loenen en Vreeland.

U kunt vertrekken vanuit de binnenstad van Utrecht, de steiger bij de Parel van Zuilen net buiten het centrum of vanaf andere opstapplekken langs de Vecht zoals de Parel van Zuilen. Om een volledig beeld te krijgen van al het schoons van de Vechtoevers raden wij u aan om minimaal 4 uur te varen als u vanuit het centrum vertrekt en 3 uur als u bij de Parel van Zuilen opstapt.

© 2004 - 2023 Salonboot Utrecht.nl - Alle rechten voorbehouden - Salonboot Utrecht.nl is onderdeel van Varen in Utrecht.nl